Alles over...Onze financieringsmogelijkheden voor professionals

Renault biedt u via haar financiële dochteronderneming financieringsmogelijkheden aan om in alle eenvoud uw wagen aan te kopen.

Uw verdeler zal u raadplegen over uw nieuwe wagen, alsook over de financieringsmogelijkheden en de diensten die het best aangepast zijn aan uw situatie en uw noden. We doen er alles voor om te behoren tot de meest competitieven in de bank – en automobielsector om u aldus het beste aanbod te kunnen doen.

Wie beter dan Renault kan uw Renault financieren?
Sinds 1932 heeft Renault een financiële dochteronderneming in België, zoveel ervaring die ons vandaag toestaat het best aan de verwachtingen van onze klanten tegemoet te komen.

Kredietverzekering

Verhuur Lange Termijn

Verhuur op lange termijn, de all-in oplossing

Wat is het?
Het is een huurcontract waarvan de huurprijs afhangt van de looptijd en het gereden aantal kilometers. Beide worden vooraf vastgelegd. De huurprijs houdt rekening met de aankoop- en herverkoopwaarde van het voertuig en het rentepercentage van de financiering. De huur omvat automatisch ook een aantal diensten waaraan u nog bijkomende diensten kunt toevoegen.

De voordelen van verhuur op lange termijn
Met de verhuur op lange termijn bent u verlost van de problemen i.v.m. de aankoop, de herverkoop en het gebruik van het voertuig en kunt u zich concentreren op uw eigen professionele activiteiten. Bovendien betaalt u enkel voor het werkelijke gebruik van uw wagen. De formule heeft ook tal van fiscale en financiële voordelen: geen voorfinanciering van de btw, behoud van kapitaal en kredietlijnen bij de bank, facturen worden op de resultatenrekening geboekt als huurkosten, enz.

De diensten
Bij de verhuur op lange termijn kan een onderscheid worden gemaakt tussen diensten die automatisch inbegrepen zijn, en optionele diensten.
– Zijn over het algemeen inbegrepen: de financiële huur, de verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid, materiële schade en rechtsbijstand), het onderhoud en de herstellingen, de verkeersbelasting, het beheer van het wagenpark en 24 uur op 24 pechverhelping.
– Zijn optioneel: banden, een vervangwagen en brandstof.

Iets voor u?
De verhuur op lange termijn is zowel iets voor grote ondernemingen en kmo’s als voor zelfstandigen en de vrije beroepen. Het is een uitstekende formule voor ondernemingen die de gebruikskost van hun voertuig willen optimaliseren met een volledige dienstengarantie.

Financiële Leasing

Financiële leasing

Wat is het?
Het is een contract waarbij u een vast maandelijks bedrag betaalt voor het huren van het voertuig. Met de huur wordt het voertuig boekhoudkundig afgeschreven. Het leasingcontract voorziet een aankoopoptie tegen een prijs die wordt vastgelegd bij de ondertekening van het contract (met een wettelijk maximum van 15%). Fiscaal gezien wordt het voertuig op de balans geboekt onder vaste materiële activa.

De voordelen van financiële leasing
Met financiële leasing kunt u uw kosten spreiden in de tijd en zelf een looptijd (24 tot 60 maanden) vastleggen die het best bij uw budget past. U vermijdt ook dat u de btw moet voorfinancieren. De aankoopoptie geeft u bovendien de mogelijkheid aan het einde van het contract eigenaar te worden van het voertuig.

Iets voor u?
Financiële leasing is vooral bedoeld voor ondernemingen die het voertuig niet heel intensief gebruiken en het aan het einde van het contract willen kopen.
Het is dus in de eerste plaats iets voor zelfstandigen, de vrije beroepen en kmo’s.

Financiële renting

Financiële Renting

Wat is het?
Bij financiële renting wordt expliciet een restwaarde voorzien waarvan het bedrag dat bij de ondertekening van het contract wordt vastgelegd, hoger is dan 15% van de investering exclusief btw. Financiële renting is niet mogelijk in het Groothertogdom Luxemburg.

De voordelen van financiële renting
Zoals bij financiële leasing kunt u uw kosten spreiden in de tijd en zelf een looptijd (24 tot 60 maanden) vastleggen die het best bij uw budget past. Vanuit fiscaal standpunt biedt de formule de volgende voordelen: geen voorfinanciering van de btw, behoud van kapitaal en kredietlijnen bij de bank, facturen worden op de resultatenrekening geboekt als huurkosten, enz.

Iets voor u?
Financiële renting is vooral bedoeld voor ondernemingen die het voertuig niet heel intensief gebruiken.
Het is in de eerste plaats iets voor zelfstandigen, vrije beroepen en kmo’s.

Let op, geld lenen kost ook geld.